تولید ماده زیست فعال به عنوان مکمل رژیمی فراسودمند از پسماند فراوری آبزیان

*هسته فناور: تولید ماده زیست فعال به عنوان مکمل رژیمی فراسودمند از پسماند فراوری آبزیان *نام فناور: دکتر یاسمن اعتمادیان *تاریخ تاسیس: 99/12/05

خلاصه ایده محوری: آلودگی و مشکلات زیست محیطی حاصل از پسماند/ ضایعات کارخانجات فرآوری محصولات شیلاتی از جمله ماهیان ریز ارزان قیمت، محققان کشورهای در حال توسعه را بیش از پیش وادار به مطالعه در این زمینه نموده است تا با ارائه راه حلی مناسب ضمن بهره برداری بهینه از این مواد و ایجاد درآمد بیشتر برای کارخانجات فرآوری، نوید استفاده از خواص درمانی و سودمند مواد موثره استخراج شده از ضایعات و زایدات آنها را برای تولید فرآورده هایی با منشاء طبیعی در صنایع پزشکی، داروئی، غذایی و آرایشی دهند. بنابراین تبدیل بقایای محصولات شیلاتی، نه تنها باعث درک جدید از ارزش آنها و تغییر الگوی مصرف به سمت فرآورده های با ارزش افزوده خواهد شد بلکه منجر به اهمیت دادن سطح کیفیت و استانداردهای بهداشتی و غلبه بر مشکلات زیست محیطی که انتشاردهنده اکثر بیماریها در جوامع امروز هستند، می گردد. تولید پروتئین هیدرولیز شده، یکی از مواردی است که به خاطر داشتن آمینواسیدهای آزاد و ترکیبات نوکلوئیدی (پپتید، الیگوساکاریدها، اسیدهای چرب، آنزیم‌ها، مواد‌معدنی ‏محلول در آب و پلیمرهای زیستی) می‌تواند برای کاربردهای بیوتکنولوژیکی و داروسازی مفید ‌باشد. همچنین این ترکیبات ‏علاوه بر خواص کاربردی، دارای اثرات فیزیولوژیکی چون خاصیت ضد اکسیداسیونی و ضد باکتریایی در بدن هستند. بنابراین توجه به بازیافت پسماند در صنعت فرآوری مبحثی است که باعث افزایش رونق اقتصادی و کاهش آلودگی‏های ‌زیست-محیطی می‏گردد.

هیدرولیز آنزیمی فناوری موثر و کاربردی است که پروتئین¬های با ارزش را از گوشت ماهی/ پسماند حاصل از فرآوری آن، بدون از دست¬رفتن خواص تغذیه¬ای-شان بازیابی می¬کند. پپتیدهای موجود در پروتئین¬های هیدرولیز شده پس از جذب در روده به طور مستقیم وارد جریان خون شده تا اثر خود (خواص آنتی-اکسیدانی، ضد¬باکتریایی و سایر خواص فراسودمند) را نشان دهند.‏ بنابراین ‏با توجه به این که این آنتی بیوتیک¬های طبیعی نقش امیدوار¬کننده¬ای به عنوان یک ترکیب زیست فعال دارند استفاده از آن¬ها در تضمین سلامت ‏انسان‌ها بسیار دارای اهمیت می¬باشد. امید است که اجـرای این طرح، بتواند بستر مناسبی را برای توسعه واشتغال پایدار در هر دو صنعت غذایی و دامپروری فراهم آورد.

 

کلمات کلیدی
{author_name}
تصویر نویسنده :

مدیر سیستم
عکاس

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1400/04/14 10:21